April er Autisme måned.

waut_awareness_month[1]

April Måned er Autisme opmærksomheds måned, så de næste 30 dage, vil billeder, som dette blive vist på facebook og alle vil, som har noget med autisme at gøre, ente om de selv er har autisme, er fagfolk, arbejdsgiver eller forældre vil have fokus på at skabe opmærksomhed om autisme.

FN besluttet i 2007, at d. 02 april, skulle være autisme opmærksomheds dag.
Det blev fejeret over hele verden og på Facebook, kunne man også se mange der havde fejere dagen med autisme awareness billeder.
Målet med denne dag og ja hele måneden er, dels at skabe bredere viden om autisme, større forståelse og en målrettet indsats, der sikrer at alle mennesker med Autisme Spektrum Forstyrrelse får en ligeværdig tilværelse.

Ban Ki-moon (Secretary General) siger det så fint og i FN blev der vist et life møde på 2 timer.

 

Men hvad betyder dette bånd og hvorfor alle brikkerne?
Det vil jeg forsøg at beskrive her.

ribbonstorywtwb[1]

Puslebrik mønstret af dette bånd repræsentere det mysterium, som autisme er for videnskaben og den kompleksitet som en autisme spektrum forstyrrelse er.

De forskellige farver og former repræsentere den forskellighed, som autismen er for den enkelte og for familier med autismen.
Jeg elsker at vores forskelligheder er repræsenteret i båndet. For vi med autisme er vildt forskellige i personlighed og funktionsniveau. Et ordsprog i autisme miljøet siger netop også “at har du mødt en med autisme, har du mødt en med autisme” 
Farvernes skrabhed repræsentere Håb, håb for at igennem forskning, at opdage/få mere viden om autisme, og ved skabe opmærksomhed omkring autisme til mennesker uden for spektret, kan vi blive mødt som ligesindet, blot en anderledes hjernen.

Jeg syntes at det er et smuk bånd vi har, som repræsentere håb, kærlighed og sammenhørlighed.

Jeg håber at dette blog indlæg, har givet lidt mere overblik på, hvad denne måned betyder for os og hvad vores autisme bånd betyder.

Hav en fantastisk måned og nyd en pragtfuld autisme awareness måned.