Hvem er jeg?

Jeg hedder Kathia Schierning, er 45 år og uddannet professionsbachelor i pædagogik fra Københavns Pædagogseminarium. I dag arbejder jeg som underviser på Professionshøjskolen UCC 

Min spidskompetence er foredrag og undervisning om autisme og relevante temaer knyttet til diagnosen.

Jeg er diagnosticeret med autismespektrumforstyrrelse og er højtfungerende autist.

Udadtil virker jeg så “normal”, at folk glemmer, at jeg faktisk er handicappet. Det har skabt mange problemer for mig, men gennem meget personligt arbejde, min uddannelse og opbygningen af en viden om kvinder og autisme er jeg i dag i stand til at give mine erfaringer videre. Min diagnose kombineret med mine faglige kompetencer gør, at jeg har et indgående kendskab til autisme, og det er en force, fordi jeg derved tilbyde fagfolk autistiske oplevelsesbeskrivelser med uddybende faglig tolkning og psykoedukation.

Uddannelse

Mit fundament for at arbejde som underviser består af flere forskellige uddannelser. Jeg er oprindeligt uddannet professionsbachelor i pædagogik og har efterfølgende taget en 4-årig uddannelse som ID-psykoterapeut og yderligere en kognitiv overbygning. Jeg er derudover certificeret master i life- og businesscoaching fra Sofia Manning, hvor jeg efter endt uddannelse var en del af deres coachteam.

Jeg deltager jævnligt på kurser, seminarer og tager til foredrag m.m. for kontinuerligt at være opdateret og udvikle mine kompetencer.
Jeg er særligt inspireret af Tony Attwood, Temple Grandin og Tania A. Marshall.

Faglig baggrund

Mit professionelle virke begyndte som professionel danser, hvor jeg dansede i både ind- og udland. Efterfølgende tog jeg fat på at opbygge en solid faglig baggrund i pædagogik og som kognitiv psykoterapeut, hvor jeg gennem flere år har arbejdet med mennesker fra alle sociale lag og med mange komplekse problemstillinger.

Siden har jeg fungeret som foredragsholder og underviser i autismespektrumforstyrrelser og ADHD. Jeg har arbejdet for ADHD-foreningen, hvor vi i samarbejde med Danske Handicaporganisationer udarbejdede et forældrekursus for somaliske kvinder med børn, som havde eller var under udredning for ADHD og autisme. Derudover har jeg arbejdet med coaching og gruppeforløb med særligt fokus på eksamens- og præstationsangst, angst og stresshåndtering.

Jeg er tilknyttet UCC Professionshøjskolen København, hvor jeg underviser på pædagoguddannelsen og i AMU teamet. jeg har været konsulent for HK Denmark, hvor jeg coachede deres medlemmer.

Jeg har således en bred erfaring med viden og kompetencer inden for mange områder af det pædagogiske og psykologisk felt.

Personlig baggrund

Min særinteresse er at læse om pædagogik og psykologi – en særinteresse, jeg har haft, siden jeg var 15 år, hvor jeg fik min første NLP-bog af min mor, som er psykoterapeut og mente, at denne bog ville hjælpe mig til at forstå mennesker bedre.

Jeg elsker motion og løber 5 km 3 gange om ugen. Motion er min måde at koble fra på og reboote min hjerne.

Jeg sidder i diverse bestyrelser, heriblandt DH (Danske Handicaporganisationer) i Gentofte Kommune, hvor jeg også sidder i det kommunale handicapråd.

Privat er jeg kæreste med Nikolaj, og sammen har vi 3 børn, hvoraf de 2 også er på spektret. Derudover er jeg en meget positiv autist, der altid ser livet i et lyst glimt og fuld af muligheder.

Billede af mig